Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Van Rijn zet gemeenten aan het werk voor huishoudelijke hulpen

Redacteur Zorg+Welzijn
In het conflict over ontslag van 1100 huishoudelijke hulpen van Sensire heeft staatssecretaris Martin van Rijn persoonlijk aan een doorbraak gewerkt. Het ontslag van de 1100 huishoudelijke hulpen blijft staan. Maar in overleg met alle partijen wordt voor 2014 huishoudelijk werk zoveel mogelijk behouden, evenals de arbeidsvoorwaarden van de hulpen.
Van Rijn zet gemeenten aan het werk voor huishoudelijke hulpen
Foto: ANP Vincent Jannink
Premium

Dat is het resultaat van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Zoals het nu wordt weergegeven verandert er voorlopig nagenoeg niets in het huishoudelijk werk. Zo’ n 1100 medewerkers hebben echter wel hun ontslag aangezegd gekregen. Als de staatssecretaris van zijn huisarts te horen krijgt dat hij de kans loopt op den duur ziek te worden belt hij alvast een uitvaartondernemer?

  2. Lees alle reacties
  3. Die hele ontslagaanvraag is totaal overbodig als ik bovenstaande lees:
   1. Het werk blijft: ‘voor 2014 huishoudelijk werk zoveel mogelijk behouden’
   2. Er wordt in 2014 niet bezuinigd.
   3. Aanbesteding gaat volgens basistarief, ‘zodat normale arbeidsvoorwaarden bij overgang van de huishoudelijke hulpen naar een andere zorgaanbieder blijven bestaan’
   4. Als Sensire niet de aanbesteding krijgt, neemt een andere zorginstelling het personeel over.
   Dus waarom ligt die ontslagaanvraag er nog? Hoe kan je als werkgever je eigen personeel zo in onzekerheid storten? Het zou je werkgever maar zijn….

  4. Je zou aan de huidige slechte zorg in verpleeg en verzorgingstehuizen niet zeggen dat die van Rijn zo’n uiterst krachtig presterende vent is, met zulke goede ideeen.
   Zou de verhalen weleens willen horen van de 1100 eind 2014; of eigenlijk helemaal niet, ik hoor al ellende genoeg.

  5. Dit zijn toch zoethoudertjes, de geldkraan gaat onherroepelijk dicht, dan kun je toch onmogelijk de contracten en arbeidsvoorwaarden overeind houden. Als je dat met droge ogen loopt te verkondigen dan maak je de betreffende hulpen toch gewoon wat wijs.

  6. De gemeenten hebben alle tijd om een zorgorganisatie in de problemen te brengen, dat een zorgorganisatie ook een ondernemer is die vooruit moet kunnen kijken, afspraken moet maken, contractuele verplichtingen heeft, een CAO waar medewerkers aan gebonden zijn, hebben ze totaal geen boodschap aan, hebben alle tijd en vragen niet naar anderen. Inderdaad de amtelijke molen draait weer tergend langzaam. En namens alle zorgorganisaties in Nederland Rutte je bent bedankt.

  7. Het moet nu in de achterhoek wel heerlijk ruiken . In zijn dienstauto kon de staatssecretaris gelukkig heel veel gebakken lucht meenemen . Ene J. v.d. O van Vierstroom zal wel heel gelukkig zijn . Het ziet er naar uit dat Sensire binnenkort 1100 ‘verplichte ‘ MANTELZORGERS kan ‘ leveren ‘ . Het nosjournaal gisteren liet zien dat het r-overheidsgeknoei sommige hulpverlener-hulpvrager-relaties NOOIT kan wegbezuinigen . De huidige r-overheid regeert niet meer, maar is slechts bezig verkiezingen te voorkomen . De regering wil ook aan het (schalie) gas…, maar hoe ? ?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.