Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn zet interventieteam in bij verpleeghuizen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS grijpt in bij elf verpleeghuisinstellingen voor ouderen waar de inspectie grote zorgen over heeft. Van Rijn noemt de situatie er ‘onacceptabel’ en wil dat de verpleeghuizen ‘verbeteren of sluiten’.
RijnMartinvan300vws.jpg

Van Rijn schrijft aan de Tweede

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Hoi Esther ''mooie'' reclame!
   Door de kanteling van AWBZ naar Wmo en het verplicht mensen in hun eigenkracht zetten, waardoor zij langer zelfstandig thuis MOETEN blijven wonen, ontstaat een kwaliteitsprobleem. De cliënten die uiteindelijk opgenomen worden in een verpleeghuis zijn vaker Multi probleem dementerenden. De juiste goede zorg komt nu vooral van de mantelzorgers en vrijwilligers. Met een theoretisch model los je dit niet op! Het moeten vooral de ‘’handen aan het bed’’ zijn die kwaliteit van zorg moeten leveren. Het al jaren terugbrengen van de formatie heeft nu zijn ondergrens bereikt, waardoor veel verpleeghuizen eindelijk terecht door het ijs zakken. De cliënt is leidend en bepalend ……. helaas in de praktijk is dit (nog) niet zo. Over een Model gesproken kom z.s.m. met openbaar register waar alle verpleeghuizen met naam in staan, die geen kwaliteit van zorg leveren. Marktwerking! Waar zijn de cliëntenraden? Waarom laten die zich niet meer zien en horen in de verpleeghuizen!

  2. Lees alle reacties
  3. De bevindingen van de IGZ laten zien dat de positie van de klant onvoldoende 'uit te verf' komt vanuit de dagelijkse praktijk en methodiek. Daardoor is de zorg niet navolgbaar en verwordt ze tot een soort van 'liefdedienst' waarbij alles wat de zorgverlener doet 'meegenomen' is; en gaat vaak (onbedoeld) ten koste van de eigenheid van de klant, waardoor er sprake is van een grote inbreuk op iemands persoonlijke leven.
   Bestuurders hebben geen zicht op de inzet en uitkomsten van inhoudelijke zorg (doelrealisatie), want dat belang was er kennelijk onvoldoende.
   De ontwikkelingen zorgen er echter voor dat de inzet, uitkomsten en effecten van de zorg van strategisch belang zijn. Een mooie kans voor bestuurders om de medewerker gericht, en met kennis van zaken te faciliteren.
   Het Improvement Model is een geaccrediteerd kennismodel en het instrumentarium van Novire biedt de medewerker per rol en niveau praktisch houvast om het hele methodische proces op een logische wijze te doorlopen inclusief vereisten IGZ en stakeholders, en men behaalt een persoonlijk certificaat (landelijke registratie); een vervolg op hetgeen op school geleerd is.. Het instrument is prima te koppelen aan het reguliere ECD of kan als totaaloplossing worden ingezet. http://www.novire.nl

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.