Van Rijn zet interventieteam in bij verpleeghuizen

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS grijpt in bij elf verpleeghuisinstellingen voor ouderen waar de inspectie grote zorgen over heeft. Van Rijn noemt de situatie er ‘onacceptabel’ en wil dat de verpleeghuizen ‘verbeteren of sluiten’.
RijnMartinvan300vws.jpg

Van Rijn schrijft aan de Tweede Kamer dat een speciaal interventieteam wordt ingezet ‘dat geen enkele maatregel schuwt’. Dit interventieteam is een samenwerking van zorgkantoren, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), het ministerie van VWS en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het interventieteam kan vergaande maatregelen nemen, zoals het vervangen van teamleiding, veranderen van teamsamenstelling en het aantrekken van specialistische verpleegkundigen. Maatregelen die nog verder gaan, zijn het vervangen van bestuurders en andere leidinggevenden, een opnamestop of zelfs sluiting van een verpleeghuis.

IGZ: een derde verpleeghuizen kan zorg niet aan
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert in een rapport over

2
118

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.