Veel grotere korting op zorgbudget 2015

Groningse aanbieders in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg dreigen in 2015 niet met een kwart, maar met de helft gekort te worden op hun budget. Ze hebben een brief ontvangen van samenwerkende Groningse gemeenten met daarin het indicatieve budget voor 2015. Hierin staan veel zwaarder kortingen genoemd dan tot nu toe gecommuniceerd werden vanuit de gemeenten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Veel grotere korting op zorgbudget 2015

Het samenwerkingsverbond van De Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG), waartoe 23 gemeenten in de provincie Groningen behoren, voert momenteel contractgesprekken voor jeugdzorg en gehandicaptenzorg in 2015. Voor dit aanbestedingstraject heeft het verbond aan de deelnemende zorgaanbieders een indicatief budget bekendgemaakt. Een deelnemende zorgaanbieder van Jeugdzorg, die hangende de aanbesteding niet bij naam genoemd wil worden, zegt: ‘In alle voorlichting en gesprekken hebben de Groninger gemeenten bezworen dat de kortingen om en nabij de 16 procent zouden zijn. Dat was evengoed slikken: wie kan er op de complexe zorg voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende meervoudige beperkingen

2
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Het schandelijk wat er NL gebeurd. De zorg wordt met botte bijl gekort.
    Alles moet anders. Alles moet beter. Meer zelf doen. Wat vergeten wordt dat over mensen gaat. Als er bezuinigd moet worden is beter: Hou de zorgstructuur in stand. Maak de toegangsdrempel hoger. Belachelijk honderden duffe ambtenaren hebben de doktersjas aangetrokken en die gaan miv 2015 bepalen wie toegang krijgt tot de professionele zorg! Het geld wordt compleet fout besteed. Lang Leve Deze Onpersoonlijke Regering!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.