Veel grotere korting op zorgbudget 2015

Groningse aanbieders in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg dreigen in 2015 niet met een kwart, maar met de helft gekort te worden op hun budget. Ze hebben een brief ontvangen van samenwerkende Groningse gemeenten met daarin het indicatieve budget voor 2015. Hierin staan veel zwaarder kortingen genoemd dan tot nu toe gecommuniceerd werden vanuit de gemeenten.
Veel grotere korting op zorgbudget 2015

Het samenwerkingsverbond van De Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG), waartoe 23 gemeenten in de provincie Groningen behoren, voert momenteel contractgesprekken voor jeugdzorg en gehandicaptenzorg in 2015. Voor dit aanbestedingstraject heeft het verbond aan de deelnemende zorgaanbieders een indicatief budget bekendgemaakt. Een deelnemende zorgaanbieder van Jeugdzorg, die hangende de aanbesteding niet bij naam genoemd wil worden, zegt: ‘In alle voorlichting en gesprekken hebben de Groninger gemeenten bezworen dat de kortingen om en nabij de 16 procent zouden zijn. Dat was evengoed slikken: wie kan er op de complexe zorg voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende meervoudige beperkingen

2
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.