Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel vragen over zzp-convenant bij VWS

Er komen veel vragen binnen bij de afdeling Publieksvoorlichting van het ministerie van VWS over het convenant voor zzp’ers in de zorg. Vanwege het grote aantal vragen heeft de communicatieafdeling het convenant nogmaals op haar site geplaatst.
Veel vragen over zzp-convenant bij VWS

Het is blijkbaar nog niet breed bekend dat het convenant tussen Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN), de Belastingdienst, het ministerie van VWS en het UWV al sinds februari 2009 niet meer geldig is. Vandaar dat op de site van VWS het convenant nog een keer geplaatst is met daarbij de begeleidende tekst dat er geen uitvoering meer aan gegeven wordt. In het convenant is de inzet van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in de AWBZ geregeld. Brancheorganisatie ActiZ heeft met succes de uitvoer ervan via de rechter geblokkeerd. Volgens de koepel voor thuiszorgorganisaties creëren de voorwaarden in de overeenkomst een ongelijk speelveld. Bemiddelingsbureaus die zzp’ers inzetten hoeven geen loonbelasting en premies te betalen voor de zzp’ers, terwijl traditionele thuiszorgorganisaties deze wel moeten betalen voor hun medewerkers in loondienst.

Een nieuwe oplossing voor de fiscale problemen is nog in de maak. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Grote onduidelijkheid over inzet zzp’ers in de AWBZ

ActiZ wint tweede zaak tegen bemiddeling zzp’ers

PrivaZorg dwingt VWS tot rectificatie over zzp’ers

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.