Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vérian neemt Beeuwkes Thuiszorg over

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Thuiszorg Vérian uit Apeldoorn wil Beeuwkes Thuiszorg uit Ede per 1 september overnemen. Voor de overname is geen vergunning van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) nodig.
Vérian neemt Beeuwkes Thuiszorg over

Vérian vergroot met de overname haar werkgebied naar de westelijke Veluwe. Beeuwkes Thuiszorg is vooral actief in Ede, Ermelo en Zwolle. Het zwaartepunt van het werkgebied van Vérian is juist het oostelijke deel van de Veluwe: Apeldoorn, Brummen, Vaassen, Epe, Heerde en Hattem. In de provincie Utrecht zijn beide organisaties werkzaam in Leerdam en Bilthoven.

Geen NMa-vergunning nodig

De NMa heeft op 28 juli laten weten dat er voor de overname geen vergunning verplicht is. Vérian en Beeuwkes Thuiszorg willen de overname per 1 september 2011 realiseren. De cliëntenraden en ondernemingsraden moeten nog instemmen met het voorgenomen besluit.

Cliënten profiteren

Vérian-bestuurder Klaas Stoter stelt dat cliënten en medewerkers zullen profiteren van de overname. “We willen onze cliënten zo lang mogelijk thuis verzorgen. Als we onze zorgverlening uitbreiden kunnen wij aan dat doel meer bijdragen.”

Beeuwkes leed verlies

Vérian is een grote thuiszorgorganisatie in delen van Gelderland, Overijssel, Brabant. Er werken ongeveer 2.800 medewerkers en de omzet is ongeveer veertig miljoen euro. Beeuwkes Thuiszorg heeft bijna 800 medewerkers en een omzet van circa tien miljoen euro voor haar activiteiten in de AWBZ en de Wmo. De organisatie leed in 2010 een verlies van circa twee ton. Vérian hoefde “niet zo veel” te betalen voor de overname, stelt directeur Ries Beeuwkes. Hoeveel precies wil hij niet kwijt.

Procedure Raad van State

Beeuwkes Thuiszorg was in 1988 een van de eerste particuliere thuiszorgorganisaties. Initiatiefnemer Ries Beeuwkes, die daarvoor in de verpleeghuis- en revalidatiezorg werkte, vertelt dat hij tegenwerking ondervond toen hij als één van de eerste particuliere thuiszorgorganisaties een AWBZ-erkenning aanvroeg. Hij procedeerde succesvol tot aan de Raad van State toe. In 1994 kreeg Beeuwkes Thuiszorg een AWBZ-erkenning.

Afscheid levenswerk

Beeuwkes (57) neemt mede vanwege gezondheidsredenen afscheid van zijn levenswerk. Hij zegt de organisatie in vol vertrouwen over te dragen, omdat beide organisaties dezelfde normen en waarden hebben. “Betrokkenheid in de zorgverlening aan cliënten en respectvol met elkaar omgaan zijn kernbegrippen in beide organisaties.” Beeuwkes zelf zal zich richten op nieuwe zakelijke initiatieven. Hij wil vernieuwingen in de thuiszorg realiseren. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Vérian stopt met huishoudelijke hulp

Vérian wil thuiszorg Jacobs overnemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.