Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleeghuis Cordaan onder extra toezicht

Mark van Dorresteijn
Verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam is onder verscherpt toezicht gesteld. Het verpleeghuis, onderdeel van zorginstelling Cordaan, heeft de zorg voor cliënten niet op orde. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Verpleeghuis Cordaan onder extra toezicht

De inspectie constateerde bij onaangekondigde bezoeken onder meer dat het voor bewoners van het verpleeghuis onduidelijk is welke zorg zij krijgen. Ook vindt de inspectie de persoonlijke leefomgeving voor cliënten beperkt. Er verblijven een tot vier bewoners op een slaapkamer en het toezicht door medewerkers is daardoor beperkt, aldus de inspectie. De IGZ houdt het verpleeghuis al een tijdje in de gaten en concludeert nu dat het de instelling niet is gelukt om verbeteringen door te voeren.

Reactie Cordaan

Eelco Damen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordaan: ‘Onze medewerkers werken hard aan kwaliteitsverbetering en er is sprake van vooruitgang. Maar het duurt te lang voordat resultaten zichtbaar worden. Afgelopen halfjaar is op Slotervaart veel verbeterd. Het management is vernieuwd, het aantal invalkrachten is verminderd ten gunste van een team van vaste medewerkers, de vacatures zijn bijna allemaal ingevuld en is er een betere controle op de kwaliteit van voeding en schoonmaak. De inspectie vraagt van ons dat we versnellen. Dat gaan we dan ook doen, we beschouwen dit als aansporing om op volle kracht verder te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat directie, management en medewerkers van Slotervaart dit samen met de cliëntenraad tot een succes gaan maken’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.