Verpleeghuissector moet luiken openzetten’

Verpleeghuizen doen er goed aan om de resultaten van Inspectiebezoeken direct op hun eigen website te plaatsen. ‘We moeten volledig transparant zijn over misstanden’, vindt bestuursvoorzitter Laurent de Vries van Viattence.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Laurent_de_Vries_bestuurder_Viattence_450.jpg
Laurent de Vries: 'We moeten volledig transparant zijn over misstanden.'

Voor de duidelijkheid, zorgaanbieder Viattence op de Veluwe, met locaties in Epe, Wezep, Heerde en Vaassen, staat niet op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en behoort ook niet tot de groep van 150 verpleeghuizen die achterblijven qua kwaliteit. Bestuursvoorzitter Laurent de Vries vindt dat verpleeghuizen die wel op de lijst voorkomen, het beste proactief kunnen handelen. ‘We moeten geen koudwatervrees hebben voor transparantie. De sector moet de luiken open zetten. Over misstanden moeten we volledig transparant zijn.  Publiceer de resultaten van elk Inspectiebezoek gewoon op je eigen website. Dan laat je zien dat je niets

1
71

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het is en blijft de vraag of de IGZ op de juiste zaken let. Het gaat bij de IGZ vooral om de vraag of en in welke mate men voldoet aan de protocollen en richtlijnen. Deze rule bases benadering is al lang uit de tijd en stamt uit de vorige eeuw. De IGZ zal een volgende stap moeten durven zetten naar een meer principle based benadering. Als sector moet je ook niet voortdurend meebewegen met de IGZ maar bijvoorbeeld wijzen op nieuwe inzichten op het terrein van kwaliteitsmanagement als dynamisch risicomanagement. Verder zie je vanuit proces- en systeemniveau dat de aanpak van de IGZ niet werkt. Ook daar heeft de IGZ een behoorlijke verbeterslag te maken waarbij de vraag is of de huidige bestuurders de aangewezen personen zijn om deze slag te maken.
    Jaap Jan Brouwer
    Platform Koplopers in de Zorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.