Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verpleeghuissector moet luiken openzetten’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verpleeghuizen doen er goed aan om de resultaten van Inspectiebezoeken direct op hun eigen website te plaatsen. ‘We moeten volledig transparant zijn over misstanden’, vindt bestuursvoorzitter Laurent de Vries van Viattence.
Laurent_de_Vries_bestuurder_Viattence_450.jpg
Laurent de Vries: 'We moeten volledig transparant zijn over misstanden.'
Premium

Voor de duidelijkheid, zorgaanbieder Viattence

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het is en blijft de vraag of de IGZ op de juiste zaken let. Het gaat bij de IGZ vooral om de vraag of en in welke mate men voldoet aan de protocollen en richtlijnen. Deze rule bases benadering is al lang uit de tijd en stamt uit de vorige eeuw. De IGZ zal een volgende stap moeten durven zetten naar een meer principle based benadering. Als sector moet je ook niet voortdurend meebewegen met de IGZ maar bijvoorbeeld wijzen op nieuwe inzichten op het terrein van kwaliteitsmanagement als dynamisch risicomanagement. Verder zie je vanuit proces- en systeemniveau dat de aanpak van de IGZ niet werkt. Ook daar heeft de IGZ een behoorlijke verbeterslag te maken waarbij de vraag is of de huidige bestuurders de aangewezen personen zijn om deze slag te maken.
   Jaap Jan Brouwer
   Platform Koplopers in de Zorg

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.