Verpleeghuissector moet luiken openzetten’

Verpleeghuizen doen er goed aan om de resultaten van Inspectiebezoeken direct op hun eigen website te plaatsen. ‘We moeten volledig transparant zijn over misstanden’, vindt bestuursvoorzitter Laurent de Vries van Viattence.
Laurent_de_Vries_bestuurder_Viattence_450.jpg
Laurent de Vries: 'We moeten volledig transparant zijn over misstanden.'

Voor de duidelijkheid, zorgaanbieder Viattence op de Veluwe, met locaties in Epe, Wezep, Heerde en Vaassen, staat niet op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en behoort ook niet tot de groep van 150 verpleeghuizen die achterblijven qua kwaliteit. Bestuursvoorzitter Laurent de Vries vindt dat verpleeghuizen die wel op de lijst voorkomen, het beste proactief kunnen handelen. ‘We moeten geen koudwatervrees hebben voor transparantie. De sector moet de luiken open zetten. Over misstanden moeten we volledig transparant zijn.  Publiceer de resultaten van elk Inspectiebezoek gewoon op je eigen website. Dan laat je zien dat je niets

1
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.