Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige vindt eigen instelling vies

Redactie Zorgvisie
Een zestig procent meerderheid van verpleegkundigen vindt de eigen instelling vies. Dat blijkt uit een poll op de website voor verpleegkundigen, nursing.nl.

Van de ruim tweehonderd stemmers op nursing.nl geeft 62 procent aan dat er bij zijn of haar instelling slecht wordt schoongemaakt. 34 procent geeft aan dat het redelijk schoon is, maar dat er zeker ruimte is voor verbetering. Slechts vier procent van de bezoekers geeft aan dat er bij zijn/haar instelling goed wordt schoongemaakt.

Vieze ziekenhuizen

De poll werd online gezet naar aanleiding van de beelden die ZEMBLA vorige week zondag uitzond. Daarop was te zien hoe strenge schoonmaakregels in ziekenhuizen veelvuldig worden overtreden. Zo worden kamers met MRSA besmette patiënten niet goed schoongemaakt, worden bloedresten op operatiekamers niet gedesinfecteerd, net als apparatuur op de operatiekamers.

Schoonmaak Ziekenhuizen

Na de uitzending troffen de ziekenhuizen die in beeld kwamen onmiddelijk maatregelen om de schoonmaak te verbeteren, zo meldt nursing.nl. In het Harderwijkse St. Jansdal Ziekenhuis komen extra controles op naleving van protocollen, bijscholing en toetsing voor het schoonmaakpersoneel. Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft werd ‘schoonmaakdiva’ Marja Middeldorp ingeschakeld als reactie op de Zembla-uitzending. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Ziekenhuizen onacceptabel vies’

Jaarlijks 20.000 doden gebrek hygiëne

MRSA in Albert Schweitzer ziekenhuis

Verpleeghuis DrieMaasStede geeft pillen tegen schurft

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.