Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleegkundigen komen in St. Antonius Ziekenhuis zelf met oplossing voor zorgkloof

Voor twee keer zoveel patiënten zorgen met hetzelfde aantal verpleegkundigen zonder dat het werkplezier verloren gaat. Het St. Antonius Ziekenhuis legde de lat hoog toen zij aan verpleegkundigen vroeg hoe zij dat voor elkaar zouden krijgen. Verpleegkundigen hebben bijvoorbeeld bedacht dat de familie van patiënten meehelpen. Daarom wordt het bezoekuur afgeschaft.  
Illustratie: St Antonius

Het uitgangspunt van deze door het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat heerlijk dat dit is doorgedrongen! Tien jaar geleden werd mijn moeder langdurig in het ziekenhuis opgenomen. Wij, haar dochters, hebben hemel en aarde moeten bewegen om er de hele dag bij te kunnen zijn. Omdat wij haar voortdurend wilden verzorgen: een slokje water, even voorlezen, haar medicatie helpen innemen, decubitus voorkomen, een schoon nachthemd.. Het was niet makkelijk, maar bij het ontslag van mijn moeder werden we hartelijk bedankt door de verpleegkundigen. Oók door de andere patiënten trouwens, want de zorg daarvoor ging vaak in één moeite door. Kortom: uit ervaring weten wij dat het helpt!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.