Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Laurens opgeheven

Redacteur Zorgvisie
Stichting Laurens staat niet meer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De ouderenzorgorganisatie was een van de elf zorgaanbieders die op de zwarte lijst van de inspectie stond, maar heeft de kwaliteit van zorg nu weer op orde.
Blijeoudere-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Dat meldt de IGZ. Laurens werd in juli 2016 onder verscherpt toezicht gesteld na inspectiebezoeken. Het toezicht gold voor de verpleeghuizen waar ouderenzorg wordt geleverd, omdat er niet werd voldaan aan de eisen voor goede en veilige zorg. De verbetermaatregelen die werden ingesteld, werden bovendien niet altijd doorgevoerd en de IGZ vond dat de organisatie niet genoeg had geleerd van eerdere incidenten en calamiteiten. Bestuursvoorzitter Ids Thepass stapte op nadat er naar aanleiding van de zwarte lijst kritiek ontstond over zijn optreden. Ook Joke van Lonkhuijzen, die kort na het vertrek van Thepass werd aangesteld als crisismanager, vertrok door de crisis waarin de organisatie terechtkwam.

Verscherpt toezicht opgeheven
De IGZ heeft het verscherpt toezicht nu opgeheven, omdat de organisatie ‘voortvarend aan de slag is gegaan met de gevraagde verbetermaatregelen’. Wel laat de inspectie weten de ontwikkelingen binnen de ouderenzorgorganisatie intensief te blijven volgen, om te kijken of de verbetermaatregelen worden vastgehouden.

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.