Verzekeraars houden vast aan machtiging niet-gecontracteerde revalidatiezorg

Zorgverzekeraars CZ en Zorg en Zekerheid blijven machtigingen vragen voor behandelingen in medisch-specialistische revalidatiecentra zonder contract. Dat zeggen zij in reactie op de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak-OCA.
Justitie400.jpg

‘We blijven controleren op doelmatigheid van zorg. Ons beleid passen we niet aan’, aldus CZ. ‘We blijven machtigingen vragen. Als we dat niet doen, lopen de kosten van de zorg op’, reageert Zorg en Zekerheid.

Eerder deze week heeft de voorzieningenrechter bepaald dat de zorgverzekeraars opnieuw moeten kijken naar het afwijzen van de behandeling bij enkele patiënten van revalidatieketen OCA. CZ sluit nu niet uit dat na herbeoordeling de conclusie ongewijzigd blijft.

Niet-gecontracteerde zorg
OCA is niet gecontracteerd door CZ en ook zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid uit Leiden heeft geen contract afgesloten met de keten van 26 revalidatiecentra. Dat betekent

0
119

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.