Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Verzekeraars zetten ggz-behandelaars mes op de keel

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Mogelijk honderden vrijgevestigde ggz-behandelaars krijgen geen contract. Als de voorgenomen beperking van de vrije artsenkeuze doorgaat, dreigt sluiting van hun praktijk.
Verzekeraars zetten ggz-behandelaars mes op de keel

Dat zegt Judith Veenendaal, directeur van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    6 REACTIES

    1. Lees alle reacties
    2. onze bezorgde is terecht bezorgd, maar uiteindelijk zullen er toch scherpe lijnen getrokken moeten worden;volgende punten zijn belangrijk om scherpe afbakening te garanderen
      -sportblessures moeten door een particuliere verzekering gedekt worden
      -geneesmiddelen, die gunstig zouden werken op eigen prestaties moeten voor eigen rekening komen zo ook de genotmiddelen en ook de oorzaken hiervan m.n. de verslavingen, depressies e.d. die hieruit voort komen
      -indicatiegebied mn ziekten, die onmiddellijk met disfunctioneren te maken hebben moet de lijnen scherp getrokken worden
      -dik zijn, grote borsten en omvormende operaties, mbt e.d. vallen zeer beperkt hieronder.
      -en deze rij van oneigenlijke punten, die niets van doen hebben met gezondheidszorg te maken hebben en dat je min of meer tot het proefkonijn van de medische wetenschap gebombardeerd wordt( bijv dat in het dna gevonden overeenkomsten gevonden met een bepaalde ziekte), waarvan ik er talrijke ken en zomaar onder het mom van de zorg ondergebracht worden.
      Dit alles maakt van de maatschappij een zieke staat.

    3. Ik ben het heel erg eens met de visie van Visee. We leggen de macht en de regie bij de zorgverzekeraars terwijl we ons steeds minder ‘bediend’ voelen, door wat ooit met onze solidariteit iedereen ten goede kwam. Zodra er winst gemaakt mag worden en de overheid terugtreedt, zijn we bang voor onbeheersbare graaiers, die winstoogmerk belangrijker vinden dan onze gezondheidszorgkwaliteit.
      Daarnaast vind ik het belachelijk om geestelijk ziek zijn anders te verzekeren.

    4. ik vraag me af, wat de mensen die deze regeling bedacht hebben gaan doen als ze klaar zijn met regeren. Ik denk, dat ze hopen in de raad van bestuur van één van de leden van het kartel der Nederlandse Verzekeraars opgenomen te worden, tegen een goede betaling natuurlijk en natuurlijk om ‘goeds’ te doen voor de mensen. Het geld te verdelen onder de armen (de vraag is welke)
      Natuurlijk moet er een berechtigde betaling plaatsvinden, maar dat kan niet door eenvoudigweg de mes op de keel te zetten bij de betroffen partijen. Marktwerking funktioneert niet door een deel van de markt te laten afsterven, maar door de regelgeving zo te maken, dat alle partijen een faire kans hebben en zich kunnen bewijzen door de kwaliteit van dat wat ze doen.

    5. Tja van die overheidsinstellingen nza en nma mogen de vrij..??gevestigden niet EEN front vormen .Dat is illegaal. De woekerpolisverzekeraarsgieren hanteren het door de overheid toegestane adagium : divide en impera , liefst over de hoofden en ten koste van de patienten en toevallig ten eigen bate ? ? Mijn adagium is : met dit soort instellingen geen, dus VRIJBLIJVENDE , contracten meer . Zeker niet nu iemand veel discussie vreest over de zorgverzekeringswinsten in 2012 ? ? ?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.