Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vestiging Gelre ziekenhuis ontruimd na brand

In de Apeldoornse locatie van Gelre Ziekenhuizen zijn maandag vier etages ontruimd na een brand. De brand in de locatie Lukas aan de Albert Schweitzerlaan was rond half twaalf onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Bouwwerkzaamheden

De brand brak rond 10.00 uur uit bij bouwwerkzaamheden in het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerlaan, dat momenteel wordt gerenoveerd. Ook komen er nieuwe gebouwen. De brand ontstond volgens een woordvoerder van Gelre Ziekenhuizen bij werk in een ,,technische schacht”, waar vonken bij vrijkwamen.

Evacuatie tweehonderd patiënten

De zware rookontwikkeling die daardoor ontstond, verspreidde zich via de schacht door het noordelijke deel van het gebouw. De patiënten die zich op verpleegafdelingen op de vijfde tot en met de achtste verdieping bevonden, werden overgebracht naar het zuidelijke deel van het ziekenhuis. In totaal ging het om tweehonderd patiënten.

Rookschade

Een aantal patiënten van de verpleegafdelingen moet door rookschade waarschijnlijk naar andere ziekenhuizen in de regio worden overgebracht, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Alle afspraken in de poliklinieken van het ziekenhuis zijn vandaag vervallen. Wanneer deze patienten een nieuwe afspraak kunnen maken, is nog onduidelijk.

Onder de organisatie Gelre Ziekenhuizen vallen vier ziekenhuizen. De organisatie heeft twee vestigingen in Apeldoorn, een ziekenhuis in Zutphen en een polikliniek in Lochem. (ANP)

Lees meer:

Brand in tehuizen bijna vervijfvoudigd

Veel zorginstellingen zijn niet brandveilig

– Roep om verbetering brandveiligheid zwelt aan

Vrouw overlijdt door brand in OK van Twenteborg Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.