Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

VGZ laat premie stijgen in 2015

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De basisverzekeringen stijgen met zes tot tien euro per maand.
VGZ laat premie stijgen in 2015
Premium

Coöperatie VGZ noemt de nieuw

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

3 REACTIES

  1. Ik heb er ook vragen bij gezien de enorme winsten en reserves. Er zijn ook nog heel wat bezuinigingsmogelijkheden bij ziektenkostenverzekeraars, de veelheid aan verzekeraars (hoewel het land in feite verdeeld wordt door een 4-tal verzekeraars) werkt ook kostenopdrijvend. Argumenten rond solvabiliteit vanwege (Europese) wet/regelgeving worden vaak gebruikt wanneer het goed uit komt, niet omdat men netjes in de pas wil lopen. Tevens kun je je afvragen of de inzet wijkverpleegkundige afgewenteld moet worden op de verzekerden en niet, zoals ook bij gemeenten en aanbieders, ten last moet gaan van bestaande budgetten van de financier/uitvoerder.

  2. Lees alle reacties
  3. VGZ: ‘In totaal is het hele resultaat van 2013 en een aanzienlijk deel van 2014 teruggegeven in de vorm van premieverlaging.’ Dat behoeft toch wel enige toelichting. Kijkend naar de premieontwikkeling 2013-14, oordeelden experts dat de winst in 2014 waarschijnlijk op een iets lager niveau zou uitkomen dan in 2013, maar dat er nog steeds winst zou wotden gemaskt en dat die winst zou leiden tot een verdere stijging van de silvabiliteit. Draait VGZ dan een bijzonder en onverwacht slecht jaar? Wat is er aan de hand?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.