Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGZ verplicht keurmerk voor alarmsysteem

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Leveranciers van personenalarmeringsystemen moeten aantonen dat zij voldoen aan de eisen van het “WDTM-QAEH” ketenkeurmerk. Alleen dan krijgen zij een contract met VGZ en krijgen verzekerden hun systeem vergoed.
keten.jpg

Coöperatie VGZ
Voor VGZ is het ondoenlijk om voor alle producten die zij inkoopt een uitgebreide kwaliteitstoets uit te voeren, zo laat een zorginkoper weten:‘Als blijkt dat er vanuit de branche een onafhankelijk keurmerk bestaat, dan maken wij daar graag gebruik van.’

Keurmerk
Het WDTM-QAEH keurmerk is onafhankelijk en internationaal erkend. QAEH is een onafhankelijke stichting met als missie het bevorderen van veilige en verantwoorde ehealth. Dit wordt gedaan door het afgeven van certificaten op basis van de NEN 8028, ISO 13131 en het WDTM-QAEH ketenkeurmerk. WDTM is een verbindend platform voor kwaliteitsverbetering en kennisdeling op het gebied van woonzorgtechnologie.

Alarmsysteem
Personenalarmering is in gebruik om in geval van nood een verbinding te maken met een alarmcentrale of met het sociale netwerk van de gebruiker. Vergoeding door een ziektekostenverzekeraar vindt plaats op basis van een medische indicatie. In aanmerking komen mensen met een lichamelijke beperking die in geval van nood niet in staat zijn om de telefoon zelfstandig te bedienen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.