Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vier ziekenhuizen lanceren e-learning patiëntveiligheid

Mario Gibbels
Vier Nederlandse ziekenhuizen introduceren gezamenlijk drie online trainingen voor patiëntveiligheid: Awareness, PRISMA Analyse en HFMEA. De e-learning trainingen zijn ontwikkeld door experts van het Erasmus MC,Flevoziekenhuis, Kennemer Gasthuis en VUmc, in samenwerking met The Competence Group.

Met de trainingen willen de ziekenhuizen het kennisniveau van patiëntveiligheid onder het eigen personeel vergroten. De trainingen zijn ook voor andere organisaties beschikbaar.

Specifiek voor de zorgsector

De nieuwe patiëntveiligheidtrainingen worden toegevoegd aan het bestaande onderwijsaanbod van ZorgLeren. Dit onderwijsinitiatief van een groot aantal Nederlandse

ziekenhuizen en GGZ instellingen voorziet in e-learning specifiek voor de zorgsector. (ICTzorg)

1 REACTIE

  1. Beste Wouter,
    Ik begrijp je bedenkingen bij het digitaal toetsen.
    Uw opmerking heeft te maken met hoe de digitale toets wordt afgenomen. Met digitaal toetsen ligt misbruik op de loer. Maar net zoals bij klassikaal examineren kun je ‘fraude’ niet helemaal voorkomen. Maar door een strakke organisatie kun je de kans op vals spelen voorkomen.
    Met de huidige internet technologie is het mogelijk om een examen voor een bepaalde tijd te activeren en vervolgens deactiveren. Onder toezicht van een leidinggevende kan de toets dan afgenomen worden. De leidinggevende geeft dan de toets vrij voor de specifieke medewerker.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.