Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vierstroom daagt Nieuwerkerk

Vierstroom uit Gouda spant een kort geding aan tegen de gemeente Nieuwerkerk. De zorgorganisatie meent ten onrechte te zijn afgewezen voor de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Het geschil met de gemeente spitst zich toe op het gebruik van onderaannemers. De gemeente Nieuwerkerk wil dat niet, maar volgens Vierstroom is het in strijd met het Europese aanbestedingsrecht om het gebruik van onderaannemers uit te sluiten.

Misverstand

Overigens is Vierstroom helemaal niet van plan om in Nieuwerkerk met onderaannemers te werken, maar de gemeente denkt van wel. “De gemeente heeft onze offerte niet goed gelezen”, verklaart Vierstroom-woordvoerder Marnix de Romph. “Dat hebben we ook gemeld, maar de gemeente weigert te luisteren. Helaas rest ons niets anders dan een kort geding.” Het kort geding dient op 14 december.

Onderaannemers

Vierstroom werkt in andere regio’s wel met onderaannemers. Volgens De Romph gaat het niet om schoonmaakbedrijven, maar om reguliere thuiszorgorganisaties die zich hebben toegelegd op een speciale doelgroep. “Eentje richt zich op allochtonen, de andere op mensen van reformatorische gezindte.”

Wel gunning in Gouda

Vierstroom heeft wel in andere gemeenten een voorlopige gunning voor de WMO gekregen. Onder meer de gemeenten Gouda, Bergambacht en Schoonhoven willen een raamovereenkomst afsluiten met De Vierstroom.

(ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Thuiszorgaanbesteding Zwartewaterland moet over

Zorgbalans verliest WMO-aanbesteding

Vakbonden eisen stop WMO-aanbestedingen

Thuiszorg DAT wint WMO-rechtszaak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.