VNG blijft bezorgd over decentralisatie

De handreiking van staatssecretaris Van Rijn en minister Plasterk is niet genoeg om gemeenten gerust te stellen. Dat laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten weten in reactie op toezeggingen van de bewindslieden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VNG blijft bezorgd over decentralisatie

Van Rijn en Plasterk reageerden gisteren met een brief op de zorgen die gemeenten eerder uitten tijdens een VNG-ledenvergadering. De zorgen gaan over de financiële risico’s, ontbreken van regie en de samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars. ‘Dat is mooi‘, stelt VNG-voorzitter Jorritsma, ‘maar de zorgen van de gemeenten zijn met deze brief van het kabinet niet meteen weggenomen.’

Jantine Kriens

VNG-directeur Jantine Kriens zegt tegen Zorgvisie: ‘De reactie van het kabinet blijft ontoereikend. We willen meer regie zien vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken. Momenteel zijn er maar liefst 24 verschillende kwaliteitsmonitors in de zorg. Gemeenten willen

1
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. En als wij eens zouden stoppen met vragen om nieuwe wetten, regels en garanties en onze eigen verantwoordelijkheid nemen om samen met betrokkenen op de tijd en de situatie toegesneden oplossingen te creeren, zoals ‘eigen kracht benaderingen’ en ‘Theory-U’ daarvoor de nieuwe insteken zijn?
    Hieronder de gemeentes als faciliteerder van dergelijk gedrag ipv uitvoerder van centrale richtlijnen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.