Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Voorkom dat medewerkers de zorg massaal de rug toekeren’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De coronaherfst kwam vroeg en de coronawinter moet nog beginnen. Hoe lang kun je een zorgsysteem overbelasten? Hoe lang kun je zorgmedewerkers onder extreme werkdruk laten werken?
Bart Kiers
Foto: Bart Kiers
Premium

Onderstaande tekst is het redactioneel

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Goede schets van een complex probleem, Bart. Je aansporing aan werkgevers in de zorg om zich te bekommeren om de mentale weerbaarheid van hun medewerkers, spreekt mij zeer aan. Dat zou onderdeel moeten zijn van het HR-beleid. Tegelijk is het een precair thema, want het raakt aan de persoonlijke ‘integriteit’ van de mens, waar een werkgever niet in mag treden. Zo was en is een algemeen aanvaard principe. Pas als de werknemer arbeidsongeschikt raakt, dus als het kalf verdronken is, wordt naar diezelfde werkgever gekeken om toch gewoon het salaris door te blijven betalen. Dat is een ‘pikante’ paradox.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.