Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Voortbestaan Gemini Ziekenhuis in gevaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NZa wijst de beschikbaarheidsbijdrage voor spoedzorg af. Maar het is wel een systeemziekenhuis. De vraag is nu: wat doet VWS?
Voortbestaan Gemini Ziekenhuis in gevaar
Foto: Gemini Ziekenhuis
Premium
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. De Overheid int belastinggeld en geeft dat in allerlei vormen en manier uit. Het is geld van de burger en wordt gezien als collectieve middelen.
   De verzekeraars innen zorgpremies die burgers verplicht moeten afstaan. Verzekeraars geven dat premiegeld met toenemende tegenzin weer uit. Zij zien het premiegeld als hun eigen geld. Daar kan je leukere dingen mee doen dan immateriële zorg inkopen. De politici zien dit enerzijds als privaat en anderzijds als collectieve middelen; de burger betaalt. Het is geld van de burger. Gezien de inrichting van het systeemmodel zullen de verzekeraars moeten opdraaien voor het in stand houden van dit ziekenhuis; zij hebben de zorgplicht. Welke verzekeraar dat moet doen is dan de volgende vraag; naar rato? Naar marktaandeel in gebruik van dit ziekenhuis? En dan regionaal gezien? Landelijk gezien? Aandeel op relevante markt? En als de verzekeraars stellen dat zij aan hun zorgplicht kunnen voldoen zonder dit ziekenhuis, dan heeft de politiek dit maar te accepteren.
   De politici en ambtenaren hebben voor het hybride model gekozen, niet de burgers van dit land. De burgers denken in meerderheid nog immer dat zij bij een ziekenfonds zitten. Dat zegt genoeg.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.