Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzitter bestuur A12-Coöperatie treedt af

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Willem Geerlings, bestuursvoorzitter MCH, heeft op 1 april zijn functie als voorzitter van de Coöperatie neergelegd. Het voorzitterschap is overgedragen aan Joop Hendriks, bestuursvoorzitter Bronovo Nebo.
Voorzitter bestuur A12-Coöperatie treedt af

Geerlings had bij zijn aantreden al aangegeven het voorzitterschap na vijf jaar neer te willen leggen. Aan de aanstelling van Hendriks is geen eindtijd verbonden.

Coöperatie

Arjenne Daams is op 1 april aangetreden als directeur van de Coöperatie. Zij was voorheen secretaris raad van bestuur Medisch Centrum Haaglanden. De directeur is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarverslag en draagt samen met het dagelijks bestuur en de algemene ledenvergadering zorg voor de uitwerking daarvan. De algemene ledenvergadering wordt gevormd door de medisch specialisten die werkzaam zijn in de aangesloten ziekenhuizen. De Coöperatie bestaat uit ziekenhuizen in de regio Den Haag: Medisch Centrum Haaglanden en ziekenhuis Bronovo Nebo in Den Haag, en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Concentratie

De ziekenhuizen werken intensief samen op het gebied van intensive care, dialyse, chirurgische behandeling van obesitas en de chirurgische behandeling van patiënten met long- en blaaskanker. Gespecialiseerde coöperatieteams opereren deze patiënten in MCH Antoniushove. Diagnose, therapie en nazorg gebeurt lokaal waar mogelijk en centraal waar noodzakelijk. De Coöperatie wil het behandelaanbod op termijn uitbreiden met operaties van patiënten met borst- en gynaecologische kanker.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.