VPHuisartsen naar rechtbank om LSP

De VPHuisartsen, een belangenvereniging van huisartsen, spant een rechtszaak aan tegen de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). De huisartsen stellen dat het beroepsgeheim op de tocht komt te staan door invoering van het landelijk schakelpunt (LSP).
VPHuisartsen naar rechtbank om LSP
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Inzet van de VPHuisartsen is om het LSP in deze vorm als onrechtmatig te laten verklaren. Wanneer de rechtszaak start, is nog onduidelijk.

Overheid en zorgverzekeraars

Herman Suichies, huisarts en bestuurslid van VPHuisartsen, waarschuwt dat overheid en zorgverzekeraars in de toekomst mogelijk het systeem kunnen benutten. ‘Allereerst kwam minister Schippers met het bericht dat zij het beroepsgeheim wilde verruimen als zij fraude vermoedde. Dat zou zo maar kunnen betekenen dat de overheid, die toch niet zoveel op heeft met privacy, besluit dat de politie dossiers in moet kunnen zien. Een landelijk systeem is dan natuurlijk heel handig. Datzelfde geldt voor

1
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.