Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc maakt informatiebeveiliging onderdeel van kwaliteitsbeleid

Mario Gibbels
Bij het VU medisch centrum (VUmc) maakt het informatiebeveiligingsbeleid onderdeel uit van het kwaliteitsbeleid. Daardoor wordt niet alleen vanuit de ict-hoek naar informatiebeveiliging gekeken maar is de scoop breder. Dat vertelt Thijs Kliphuis, de Information security officer van VU medisch centrum, in het decembernummer van ICTzorg magazine.

Het VUmc was onlangs een van de drie ziekenhuizen die als beste uit de bus kwamen met hun plan van aanpak voor de implementatie van NEN 7510, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Kliphuis vertelt dat een aantal collega-UMC’s op het gebied van informatiebeveiliging, als je strikt naar de ict kijkt, misschien verder zijn. “Maar wij hebben gekozen voor de insteek vanuit het kwaliteitsbeleid en hopen op die manier snel in te kunnen lopen.”

De boel moet op orde zijn

Volgend jaar moet in ieder geval de boel op orde zijn, want dan eist de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat alle ziekenhuizen een externe audit laten doen met betrekking tot de informatiebeveiliging. Kliphuis: “Dan moet de informatiebeveiliging in ieder geval voldoende zijn. Al weet op dit moment niemand, ook de inspectie niet, wat voldoende is.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.