Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VUmc sluit afdeling longchirurgie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het VUmc zet tijdelijk de longchirurgische activiteiten stil. Longchirurgische operaties die niet kunnen worden uitgesteld, zullen worden uitgevoerd in het AMC of het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.
VUmc sluit afdeling longchirurgie

Dat meldde het VUmc dinsdagmiddag in een persverklaring naar aanleiding van de ondertoezichtstelling door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het ziekenhuis laat weten dat de afdeling tijdelijk gesloten wordt om de Inspectie optimaal de gelegenheid te bieden om gesprekken te voeren over en onderzoek te doen naar de samenwerking tussen specialisten. In de verklaring schrijft het VUmc het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.

VUmc

Het VU medisch centrum is een van de acht universitair medische centra (UMC) in Nederland. In 1964 opende het als het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit zijn deuren en vonden de eerste operaties plaats. In oktober 1966 volgde de officiële opening van het VU-ziekenhuis. In 2001 ontstond VU medisch centrum door het samengaan van de medische faculteit en ziekenhuis. Het budget patiëntenzorg bedroeg in 2011: 325 miljoen euro. Het VUmc heeft 713 bedden en 20 wiegen. Er waren vorig jaar 28.150 opnames, 27.583 dagopnames en 336.394 polikliniekbezoeken. De Spoedeisende Hulp trok 34.343 hulpvragers. (anp)

2 REACTIES

  1. Verdomd nu lees ik dat ex minister Veerman (met grote vakantieboerderij in Frankrijk) in de RvT van het VUmc zit. Diezelfde die precies wist waarom Wilders zo slecht is (de pot verwijt…). Het is misschien een stokpaardje van mij maar Geert was als ENIGE fel tegen maar eenmaal douchen in de zorginstelling (ook bij heet weer). Veerman: doortrekken die knaap nu de aap uit de mouw komt. BAH

  2. Lees alle reacties
  3. SCHANDALIG. HADDEN AL LANG WEG MOETEN ZIJN. Voor een snabbel aan de Directie laten ze Oerlemans op de OK filmen (schandalig)en nu hangen ze een klokkenluider op — nadat gebleken is dat ze een moeilijk probleem niet aankunnen — maar nog erger nadat ze alles en hun onkunde in de doofpot hadden willen stoppen. RvB en RvT: eruit met die criminelen. Schippers heeft ook boter op haar hoofd. Zij wist dit al in maart en het is nu bijna september; half jaar later. Waarschijnlijk gaan we in sept nog grotere kneuzen stemmen want het gaat elk jaar achteruit met het intellect en daadkracht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.