V&VN hecht aan spilfunctie wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundigen moeten de ruimte krijgen om hun rol als spil in de wijk waar te maken. Dat zegt Sonja Kersten, directeur van de beroepsvereniging V&VN in een interview over het kwaliteitskader wijkverpleging dat nog in de steigers staat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sonja-Kersten-VenVN_Foto-Erik-Buis
Sonja Kersten, directeur V&VN. Foto: Erik Buis

Het nieuwe kwaliteitskader wijkverpleging moet 1 april af zijn. De partijen sluiten daarmee een ontwikkeltraject van ongeveer een jaar af. Tot voor kort verliep de voortgang moeizaam. De betrokken partijen hebben grote verschillen van inzicht over wat goede kwaliteit van wijkverpleging is, schreef minister Hugo de Jonge van VWS onlangs aan de Tweede Kamer.

Spilfunctie wijkverpleegkundige

Maar de afgelopen maanden is de sfeer aan de gesprekstafel veranderd. Beroepsvereniging V&VN heeft samen met verzekeraars en patiënten in het najaar van 2017 adviesbureau Obelon gevraagd de kar te trekken. ‘Het is een verademing’, zegt Sonja Kersten, directeur van V&VN. ‘Eindelijk komen de

0
719

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.