Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: 5000 aanvragen voor aansluiting op LSP

Annelies Vermeulen
Ruim 5000 aanvragen voor het Landelijk Schakelpunt (LSP) zijn er binnengekomen bij het ministerie van VWS. Dat staat in de antwoorden van het ministerie van VWS op Kamervragen over de begroting.
VWS: 5000 aanvragen voor aansluiting op LSP

Per september zijn circa 1300 (op een totaal van 6663) van de zorgverleners vrijwillig aangesloten op het LSP. Aansluiting van ruim 4000 nieuwe zorgverleners is in behandeling. Het totale bedrag aan subsidieaanvragen is 35 miljoen euro.

EPD

Het aantal patiënten waarvan medicatiegegevens en huisartswaarneemgegevens worden uitgewisseld via het EPD bedraagt per 1 oktober 2010 meer dan 2 miljoen. Meer dan drie miljoen dossiers zijn beschikbaar in het landelijke EPD. Dit aantal is groter dan het aantal patiënten waarvan medicatiegegevens en huisartswaarneemgegevens kan worden geraadpleegd, omdat zowel de huisarts als de apotheek gegevens van een patiënt kan aanmelden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Subsidie LSP mogelijk na 1 juli verlengd

Overschakeling naar LSP verhoogt kosten apothekers

Nictiz moet beheer LSP opnieuw aanbesteden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.