Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: Aantal aansluitingen op LSP groeit gestaag

Annelies Vermeulen
Het aantal aanmeldingen van zorgverleners op het Landelijk Schakelpunt groei gestaag. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer in een voortgangsrapportage. "De aansluiting van zorgaanbieders op de landelijke infrastructuur verloopt planmatig en beheerst in overeenstemming met het stappenplan."
VWS: Aantal aansluitingen op LSP groeit gestaag

In het derde kwartaal van 2010 staat het aantal aansluitingen op het Landelijk Schakelpunt op 1341, er zijn 3.280.275 opvraagbare dossiers en 1.628.155 opvragingen. Dat houdt in dat 32 procent van de apotheken, 14 procent van de huisartsenpraktijken, 54 procent van de huisartsenposten en 15 procent van de ziekenhuizen zijn aangesloten. In totaal is 20 procent van het totale aantal zorgverleners aangesloten, zo staat in het voortgangsdocument van VWS.

Bezwaren

Van de bezwaarverzoeken zijn er 431.523 verwerkt en 224 zijn in behandeling. Van 16.229 verzoeken is de informatie nog niet compleet en moet de indiener nog ontbrekende gegevens of bijlagen sturen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Nut en noodzaak van het EPD

Europese Commissie wil patiënten in 2015 toegang geven tot EPD

Klink bericht Tweede Kamer over voortgang EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.