Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarschuwing voor cardioloog Ziekenhuisgroep Twente

Een cardioloog van ziekenhuis ZGT in Almelo heeft een waarschuwing van het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle gekregen. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.
Waarschuwing voor cardioloog Ziekenhuisgroep Twente

Volgens het regionale dagblad heeft de specialist naar het oordeel van de tuchtrechter te weinig gegevens vastgelegd over een patiënt, die na een hersteloperatie aan zijn pacemaker is overleden aan een infectie. Daardoor is niet meer te achterhalen of de specialist voldoende adequaat onderzoek heeft verricht. De patiënt overleed in februari 2010 drie dagen na zijn 61e verjaardag in een ziekenhuis in Emmen. Hij was eerder vanwege koorts teruggegaan naar ZGT Almelo. De cardioloog heeft hem naar eigen zeggen voldoende onderzocht om te kunnen zeggen dat er geen reden tot zorg was. De patiënt is naar huis gestuurd. Maar omdat de cardioloog van zijn bevindingen geen verslag heeft gedaan, kan het tuchtcollege geen oordeel geven of dat inderdaad zo is. Of de uitkomst anders was geweest valt niet meer vast te stellen. De klacht tegen een tweede cardioloog, die de hersteloperatie heeft uitgevoerd, is ongegrond verklaard. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Concentratie klinische longgeneeskunde in ZGT Almelo

Kamervragen over salaris interimmers ZGT

Chirurg ZGT opnieuw onder vuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.