Gebruik Huishoudelijke Hulp Toelage blijft vaag

Gemeenten vinden het te vroeg om verwachtingen uit te spreken over het aantal uren huishoudelijke hulp dat ingezet wordt via de HHT: de Huishoudelijke Hulp Toelage. Dat blijkt uit de laatste ‘Monitor HHT’ die het ministerie van VWS heeft laten uitvoeren. Volgens de onderzoekers heeft de helft van de gemeenten plannen ingediend voor de HHT, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe die in de praktijk uitpakken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gebruik Huishoudelijke Hulp Toelage blijft vaag

Het kabinet heeft aangekondigd om in 2015 en 2016 75 miljoen euro extra in te zetten om banen van huishoudelijke hulpen te redden met de HHT. VWS voert ieder kwartaal een quickscan uit onder 212 gemeenten over hun plannen om van de HHT gebruik te maken. Uit de laatste scan blijkt dat slechts de helft van deze plannen deels of helemaal in werking zijn getreden. Uit de quickscan van het kwartaal daarvoor kwam vrijwel hetzelfde beeld naar voren. Hoeveel banen nu al daadwerkelijk gered zijn, is nog onbekend.

Net begonnen

‘Op dit moment is er nog weinig te zeggen over

2
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Te gek voor woorden dat gemeenten wachten op een bedrijf dat een dergelijk platform ontwikkelt om gelden die gebruikt moeten worden om onze medewerkers aan het werk te houden te kunnen gaan inzetten. Hierdoor zijn er nu kansen voorbijgegaan om werkgelegenheid te behouden. Die kansen worden echter ook echt niet groter door de start van dit platform.

    Echt een gemiste kans.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.