Gebruik Huishoudelijke Hulp Toelage blijft vaag

Gemeenten vinden het te vroeg om verwachtingen uit te spreken over het aantal uren huishoudelijke hulp dat ingezet wordt via de HHT: de Huishoudelijke Hulp Toelage. Dat blijkt uit de laatste ‘Monitor HHT’ die het ministerie van VWS heeft laten uitvoeren. Volgens de onderzoekers heeft de helft van de gemeenten plannen ingediend voor de HHT, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe die in de praktijk uitpakken.
Gebruik Huishoudelijke Hulp Toelage blijft vaag

Het kabinet heeft aangekondigd om in 2015 en 2016 75 miljoen euro extra in te zetten om banen van huishoudelijke hulpen te redden met de HHT. VWS voert ieder kwartaal een quickscan uit onder 212 gemeenten over hun plannen om van de HHT gebruik te maken. Uit de laatste scan blijkt dat slechts de helft van deze plannen deels of helemaal in werking zijn getreden. Uit de quickscan van het kwartaal daarvoor kwam vrijwel hetzelfde beeld naar voren. Hoeveel banen nu al daadwerkelijk gered zijn, is nog onbekend.

Net begonnen

‘Op dit moment is er nog weinig te zeggen over

2
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.