Werkgevers vrezen ‘disruptive innovation’

Grote werkgevers vrezen dat nieuwe ‘ontwrichtende innoverende’ bedrijven hun bestaansrecht ondermijnen. Alleen organisaties die verantwoordelijkheid lager in de organisatie plaatsen, zijn flexibel genoeg om snel en slagvaardig te reageren. Dat zei Guido Heezen, directeur van Effectory, bij de presentatie van het Event de Beste Werkgever 2015.
Google self-driving car
Google self-driving car - Foto: iStock

Nog maar enkele jaren geleden werd Heezen nog wel eens ontboden bij een vergadering van de raad van bestuur van een grote organisatie om bij het laatste agendapunt in vijftien minuten te vertellen wat ‘goed werkgeverschap’ inhoudt. Dat is verleden tijd, vertelt Heezen aan honderden mensen in het Theater Amsterdam aan het IJ bij de verkiezing van Beste Werkgever 2015. ‘Nu hebben de meeste organisaties in ieder geval de intentie om de omstandigheden te creëren waarin hun medewerkers maximaal werkplezier hebben. Dat is in hun eigenbelang, want de arbeidsproductiviteit vliegt omhoog wanneer medewerkers goed in hun vel zitten. Bij

3
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.