Wethouder: ‘Niet alle Sensire-hulpen houden werk’

Bij de nieuwe aanbestedingen van de zeven Achterhoekse gemeenten zullen niet alle 1100 ontslagen thuishulpen weer aan de slag kunnen. Dat zegt wethouder Leo Scharenborg van de gemeente Berkelland. Sensire heeft definitief besloten het ontslag van de thuishulpen door te zetten.
Wethouder: ‘Niet alle Sensire-hulpen houden werk’
Foto: Vincent Jannink ANP

‘Ik kan niet de verwachting uitspreken dat alle ontslagen thuishulpen overgaan naar nieuwe aanbieders van huishoudelijke hulp.’ Dat zegt wethouder Leo Scharenborg, woordvoerder zorg namens de zeven Achterhoekse gemeenten, tegen Zorgvisie. Het probleem is volgens Scharenborg dat gemeenten zelf op het budget huishoudelijke hulp moeten bezuinigen ‘Omdat veel gemeenten de afgelopen jaren uit eigen middelen geld bij de huishoudelijke hulp hebben gedaan.’ Ook kan hij niet garanderen dat de hulpen hun arbeidsvoorwaarden behouden. ‘De CAO-regel dat de overgang naar een nieuwe aanbieder moet geschieden met behoud van arbeidsvoorwaarden is hier niet van toepassing vanwege het ontslag.’

Aanbestedingen

Sensire zet het

8
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.