Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wethouders Gooi willen zorgtaken zelf regelen

Mark van Dorresteijn
De wethouders in de regio Gooi en Vechtstreek willen niet dat de persoonlijke verzorging voor rekening van de zorgverzekeraars komt. De gemeenten willen dit zelf regelen, omdat het goedkoper is en de zorg dan niet versnippert. Dat hebben ze zaterdag geschreven in een brandbrief aan de Tweede Kamer.
Wethouders Gooi willen zorgtaken zelf regelen

Het kabinet maakte vorige week bekend te overwegen de verzorging, zoals het aantrekken van steunkousen, over te hevelen naar zorgverzekeraars. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS wilde eerst dat gemeenten deze taak op zich zouden nemen en dat de verpleging zou worden ondergebracht bij zorgverzekeraars. Sinds kort pleiten brancheorganisaties en verzekeraars ervoor om verpleging en verzorging te combineren.

Onlogisch en onnodig duur

Gemeenten uit de Gooi en Vechtstreek zijn hier geen voorstander van, omdat slechts 15 procent van de huidige cliënten in deze regio zowel verzorging als verpleging krijgt. De combinatie vinden de wethouders daarom onlogisch en onnodig duur, omdat verpleegkundigen meer kosten dan verzorgenden. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.