Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijdoodt en Loven in toezicht Kentalis

Mark van Dorresteijn
Anita Wijdoodt en Paul Loven zijn per 1 janauri 2013 benoemd tot nieuwe toezichthouders van Koninklijke Kentalis. Zij volgen Paul Bottelier en Fred Hoogenboom op.
Anita WIjdoodt
Anita WIjdoodt - Foto: Kentalis

Wydoodt, bestuurslid van het Meander MC, zal de raad van toezicht bijstaan vanuit haar zorg-/bestuurlijk profiel en zorginhoudelijke achtergrond. Na eerst als klinisch psycholoog werkzaam te zijn geweest en te zijn gepromoveerd in Leuven bekleedt zij vanaf 1995 management- en directiefuncties in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties, eerst in Leuven en daarna in Den Haag  en Sittard en nu als bestuurder in Amersfoort. Zij heeft sterke affiniteit met zorg en onderwijs voor onze doelgroepen en beschikt over ruime ervaring met complexe kennisorganisaties.

Loven

Loven, als CFO lid van de raad van bestuur van PGGM, gaat de raad van toezicht bijstaan vanuit zijn financieel-/bestuurlijk profiel. Hij heeft zeer ruime bestuurlijke ervaring in de bancaire sector zowel nationaal als internationaal. Paul Loven neemt plaats in de Auditcommissie van de Raad van Toezicht. Recent werd Loven ook benoemd tot lid van de  Raad van Commissarissen van Espria en Woonzorg Nederland. Daarnaast bekleedt hij nog een commissariaat bij het Doctors Pension Funds Services.

Vertrek Bottelier en Hoogenboom

De nieuwe toezichthouders volgen Paul Bottelier en Fred Hoogenboom op, die beiden de maximale twee termijnen van 4 jaar met toewijding de functie van toezichthouder hebben vervuld. Bottelier en Hoogenboom stonden aan de wieg van de fusie van KEGG, Viataal en Sint Marie tot het huidige Koninklijke Kentalis. Met de komst van Anita Wydoodt en Paul Loven, is de gehele raad van toezicht vernieuwd na de fusie in 2008.

Kentalis

Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Onze medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.