Wijkverpleegkundige is spil in ‘Ruisloze ouderenzorg’

Wijkverpleegkundigen kunnen veel meer complexere zorg doen bij kwetsbare ouderen die thuis wonen. Met medisch onderzoek aan huis ontlasten ze huisartsen en voorkomen ze onnodige bezoeken van ouderen aan ziekenhuizen. Dat is de kern van ‘Ruisloze ouderenzorg’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleegkundige

Als thuiswonende kwetsbare ouderen ziek worden, is hun route door het zorgstelsel niet bepaald een soepele flow. Er zijn talloze knelpunten en hobbels die zorgen voor vertraging. Dat begint al bij de huisarts. Door drukte kan de huisarts vaak niet direct een visite doen. Daardoor ontstaat vertraging in de diagnostiek en behandeling, zeker bij de mildere ziektebeelden.

Diagnose en behandeling is moeilijk en tijdrovend voor huisarts

‘De inschatting van de ernst van aandoeningen bij kwetsbare ouderen is moeilijk en tijdrovend’, zegt huisarts Marije Hilhorst. ‘Huisartsen sturen vanwege diagnostische onzekerheid ouderen nogal eens naar het ziekenhuis. Daar wordt een standaard

1
2854

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.