Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijziging bestuur Dimence Groep

Mark van Dorresteijn
Ernst Klunder en Herma van der Wal vormen per 1 januari 2014 de raad van bestuur van Dimence Groep. Klunder neemt de rol van bestuursvoorzitter op zich.
Herma van der Wal
Herma van der Wal

De huidige voorzitter van de raad van bestuur, Sybren Bangma, draagt zijn taken over aan Klunder en gaat omstreeks juni 2014 op eigen verzoek met vervroegd pensioen.

Ernst Klunder

Met Klunder krijgt het bestuur van Stichting Dimence Groep een zeer ervaren nieuwe voorzitter, die beschikt over brede, bestuurlijke ervaring in de zorg. Hij werkte onder andere als manager Zorginkoop bij Groene Land Achmea, als manager Financiën & ICT bij Isala klinieken en de afgelopen jaren als lid van de raad van bestuur van Stichting Dimence en Stichting Dimence Groep. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties waaronder als voorzitter van het bestuur van het Regionaal Zorgnetwerk Zwolle en omstreken, bestuursvoorzitter van gebruikersvereniging USER en Bestuursvoorzitter van Zorg en Innovatie in Salland en omstreken.

Herma van der Wal

Met een achtergrond als psychiater werkte Van der Wal gedurende acht jaar als directeur behandelzaken bij GGZ Drenthe. Tevens was ze lid van de raad van toezicht van Zorggroep Groningen. Momenteel werkt zij als bestuurslid van de raad van bestuur van Stichting Dimence en Stichting Dimence Groep. Vanuit die functie vervult ze tevens de taak van geneesheer-directeur. Daarnaast participeert ze in diverse commissies op het gebied van patiënt veiligheid van branchevereniging GGZ Nederland.

Sybren Bangma

Met een opleidingsachtergrond in sociologie en economie werkte Bangma als inspecteur bij de Hoofdinspectie voor de Geestelijke Volksgezondheid. Daarna was hij achtereenvolgens directeur van de RIAGG Almelo, directeur van Adhesie, voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Dimence, medebestuurder van Stichting Oldenkotte en voorzitter van de raad van bestuur van de Dimence Groep. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties waaronder als bestuurslid bij Stichting Benchmark GGZ, pensioenfonds PGGM en jarenlang als bestuurslid van GGZ Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.