Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willy Spaan voorzitter NFU

Crissy Mulder
Op 1 december neemt Willy Spaan de voorzittershamer van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) over van Ernst Kuipers. Hij zal de functie voor een termijn van twee jaar bekleden. Dit doet Spaan naast zijn voorzitterschap van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Interview met Willy Spaan, bestuursvoorzitter LUMC
NFU-voorzitter Willy Spaan: ‘Als we nu geen betere erkenning en beloning adresseren, gaan we over tot de orde van de dag.’ Foto: Paul Tolenaar

Het is voor het eerst dat een afgevaardigde van het LUMC het voorzitterschap van de NFU bekleedt. Spaan ziet de benoeming als ´een eer´. Hij zegt: ´Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar, samen met mijn umc-collega’s, sturing te geven aan de verdere ontwikkeling en innovatie van de zorg. In deze tijd komen er tal van belangrijke vraagstukken op de umc´s af. We hebben te maken met de snelheid van technologische ontwikkelingen, de toename van complexe zorgvragen, de daarmee gepaard gaande kosten én de uitdaging om voldoende personeel te blijven aantrekken, opleiden en behouden. Als voorzitter maak ik mij hard voor een integrale aanpak. Samen staan we sterk.´

CV Spaan

Sinds 2015 is Willy Spaan bestuursvoorzitter van het LUMC. Van 2008 tot 2015 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Spaan is van huis uit viroloog. Hij was onder andere hoofd van de Afdeling Medische Microbiologie van het LUMC.

Bestuur NFU

Het bestuur van de NFU bestaat uit de voorzitters van de acht raden van bestuur van de universitair medische centra. Naast Spaan en Kuipers zijn dat Jos Aartsen van UMCG, Marja van Dieijen-Visser van Maastricht UMC+, Leon van Halder van Radboudumc, Chris Polman van Amsterdam UMC locatie VUmc, Hans Romijn van Amsterdam UMC locatie AMC en Margriet Schneider van UMC Utrecht. Het voorzitterschap van de NFU wordt bekleed door de voorzitter van een van de acht umc’s en kent een termijn van twee jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.