Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Wlz onvoldoende gericht op eigen regie’

Mark van Dorresteijn
De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft cliënten te weinig zeggenschap over hun zorgplan en de tarieven zijn te laag om echt eigen regie te voeren. Daarvoor waarschuwen zes cliëntenorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer.
Illya Soffer
Illya Soffer - Foto: Ieder(in)

In de brief pleiten cliëntenorganisaties Ieder(in),

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De overheid lijkt nog niet open te staan voor een serieuze aandacht en aanpak van de eigen regie. Vooral voor vele kwetsbare groepen is en wordt dat een belangrijk(er) probleem. Begin 2014 heeft Welder met een groot aantal onderzoekers (van universiteiten zoals Wageningen, Maastricht en VU) een brief aan Van Rijn en enkele directeuren VWS gestuurd om het thema Zelfregie in het kader van de decentralisatie van de Langdurige Zorg meer systematisch in beeld te brengen en te (gaan) onderzoeken. Als eerste aanzet daarvoor hebben we 10 onderzoeksvragen geformuleerd. Misschien kunnen we met een gecoördineerde aanpak met o.a. Ieder(in), NPCF, LPGGZ e.a. meer aandacht bij de overheid krijgen voor het thema Zelfregie. Welder, als kenniscentrum ‘Zelfregie, gezondheid en arbeid’ doet daar graag aan mee. Zie ook http://www.weldergroep.nl. Er zijn meerdere kwetsbare groepen die meer en systematische ondersteuning nodig hebben om ook hun regie op hun eigen wijze op te kunnen pakken.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.