Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wout Adema wordt directeur zorg bij ZN

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Wout Adema wordt per 1 maart 2018 directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Momenteel is hij lid raad van bestuur St. Antonius Ziekenhuis.
Wout Adema
Wout Adema Foto: Remke Spijkers

Wout Adema (47) volgt per 1 maart 2018 Maarten Hoek op als directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. Hoek is momenteel waarnemend directeur Zorg en blijft die functie vervullen tot 1 maart 2018. Adema vormt straks samen met algemeen directeur Petra van Holst-Wormser de directie van Zorgverzekeraars Nederland.

CFO in St. Antonius Ziekenhuis

Momenteel is Adema CFO en lid van de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Ook is hij bestuurslid van NICTIZ en voorzitter van de Santeon Procurementboard, de inkoopsamenwerking van de zeven Santeon ziekenhuizen. Eerder werkte hij enkele jaren als directeur zorginkoop (tweede lijn) voor de divisie Zorg en Gezondheid van Achmea en was hij twaalf jaar werkzaam bij het Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk, waarvan de laatste acht jaar als lid en voorzitter van de raad van bestuur.

Compassion

Een nevenfunctie van Adema is het vice-voorzitterschap van Compassion, een internationale christelijke hulpverleningsorganisatie voor hulp aan kinderen in kwetsbare landen. Adema: ‘Houdbare zorg die de persoon centraal stelt, die met compassie geleverd wordt, op een effectieve manier in netwerken rondom de patiënten, en die zinnig, zuinig en eerlijk omgaat met het premiegeld om solidariteit te behouden. Dat is de ambitie van Zorgverzekeraars Nederland voor de zorg en aan die ambitie draag ik graag mijn steentje bij. En dan liggen de missie van het St. Antonius Ziekenhuis (Samen zorgen voor kwaliteit van leven) en de ambitie van ZN opeens heel dicht bij elkaar.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.