Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Adema van Achmea naar St. Antonius

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Wout Adema stapt over van zorgverzekeraar Achmea naar de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Adema is bijna twee jaar in dienst geweest bij Achmea. Bij het St. Antonius Ziekenhuis volgt hij Frans Spijkers op die per 1 februari vertrekt.
Adema van Achmea naar St. Antonius

Adema, huidige directeur zorginkoop voor ziekenhuiszorg en ggz, wordt vanaf 1 maart Chief Financial Officer (CFO) binnen de drie leden tellende raad van bestuur. Hij zal verantwoordelijk zijn voor onder meer de financiën en voor de selectie van een nieuw elektronisch patiëntendossier.

Ziekenhuisman

‘Ik voel me meer thuis bij een zorgaanbieder waar je heel concreet kunt bijdragen aan een goed zorgproduct. Ik ben een echte ziekenhuisman’, aldus Adema over zijn overstap. Het St. Antonius ziekenhuis staat voor dezelfde uitdagingen als de andere ziekenhuizen. De financiële huishouding moet op orde blijven en het netwerk in de regio moet worden versterkt. Tot 1 april 2012 was hij bestuursvoorzitter bij ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Wie hem opvolgt bij Achmea is nog niet bekend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.