Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans MC krijgt award voor zorgautomatisering

Mark van Dorresteijn
De zorgautomatisering van het Zaans Medisch Centrum is door de Amerikaanse zorg-ict organisatie HIMSS beloond met een EMRAM Stage 6 award. Het ziekenhuis werkt met het epd van Chipsoft.
Zaans MC krijgt award voor zorgautomatisering

In het rapport roemt HIMSS de beslisondersteuning in het Zaans MC. Zo worden op basis van delirium- of decubitus-risicoscores automatisch waarschuwingen verzonden naar zorgverleners. Deze kunnen dan tijdig actie ondernemen. Daarnaast is HIMSS enthousiast over het gebruikte Closed Loop Medicatiesysteem. Dit systeem signaleert automatisch interacties tijdens het voorschrijven en laat de voorgeschreven medicatie door een apotheker accorderen. De toedieningsregistratie vindt direct aan het bed plaats via mobiele werkstations. De geïntegreerde beslisondersteuning en het Closed Loop Medicatiesysteem dragen direct bij aan de patiënt- en medicatieveiligheid binnen het ziekenhuis.

Award

Janine Schuijt, epd-programmamanager bij het Zaans MC: ‘De award is een bevestiging van wat we de afgelopen jaren met elkaar bereikt hebben. In ons ziekenhuis zetten we ict in om de patiëntveiligheid daadwerkelijk te verbeteren, niet alleen als een middel om gegevens vast te leggen. Het is voor ons een enorme opsteker, dat we behoren tot de eerste ziekenhuizen die deze beoordeling hebben gekregen.’

Stage 7

Na het bereiken van EMRAM Stage 6 is de blik bij het Zaans MC gericht op het behalen van het volgende niveau, Stage 7. Om dit doel te bereiken heeft het ziekenhuis al een principeafspraak gemaakt met HIMSS voor een “pre-validation” bezoek.

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.