Zelfstandige klinieken trekken aan kortste eind’

De zelfstandige klinieken trekken aan het kortste eind bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars over het budget van 2014. Dat stelt brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN).
‘Zelfstandige klinieken trekken aan kortste eind’

ZKN signaleert dat verzekeraars in eerste instantie met algemene ziekenhuizen om de tafel gaan en dat klinieken vervolgens met de kruimels komen te zitten. Volgens ZKN krijgen haar leden te maken met kortingspercentages van 15 procent van met name zorgverzekeraars Achmea en VGZ. Dat zijn veel hogere kortingen dan waarmee algemene ziekenhuizen worden geconfronteerd, zegt woordvoerder Annet Homan van ZKN. Dit is volgens haar onterecht omdat klinieken minder wachttijden hebben en betere en goedkopere zorg leveren dan ziekenhuizen. ‘Onlangs meldde de NOS nog dat ouderen die voor een staaroperatie naar het ziekenhuis moeten, soms maanden wachten. Zelfstandige klinieken specialiseren zich

7
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.