Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zeshonderd medewerkers thuiszorg STMG boventallig

Zeshonderd huishoudelijk verzorgenden bij Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) zijn boventallig en worden voor de keuze gesteld: of doorstromen naar de functie van verzorgende of aan de slag als eenvoudiger thuishulp.
Zeshonderd medewerkers thuiszorg STMG boventallig

Na de laatste Wmo-aanbesteding bleek bij STMG dat er, net als bij veel andere thuiszorgorganisaties, weinig vraag was naar de complexere huishoudelijke verzorging met een teveel aan medewerkers als gevolg. Dit terwijl er bij verzorging en verpleging een tekort aan medewerkers was. “Daarom hebben we het plan gemaakt dat huishoudelijk verzorgenden kunnen doorstromen naar de verzorging”, zegt de woordvoerder van STMG. “Dit plan is al door de OR en de vakbonden goedgekeurd.”

Geen ontslagen

De zeshonderd functies komen te vervallen, maar in principe is er voor iedereen plaats in een andere functie. “Het is niet de bedoeling dat er ontslagen gaan vallen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 250 mensen overstappen naar verzorging”, aldus de woordvoerder. Als de medewerkers kiezen voor de optie om als verzorgende aan de slag te gaan, komen zij terecht in een scholingstraject. De medewerkers die ervoor kiezen om thuishulp te worden behouden, hoewel zij formeel lager ingeschaald worden, hetzelfde salaris.

Financiële problemen

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland kampt volgens de woordvoerder niet met financiële problemen. “De huishoudelijke tak wel, daarom worden deze veranderingen doorgevoerd, maar dat wordt met dit plan opgelost.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Thuiszorg Het Friese Land ontslaat twintig medewerkers

Vakbond: personeel commerciële thuiszorg slecht af

Thuiszorg van Buurtzorg favoriet

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het gaat om een bezuiniging bij de medewerkers huishouding. De foto suggereert dat deze collega’s ook mogen zwachetelen (volgens methode Ambulante Compressie Therapie) maar dat is toch echt nog voorbehouden aan verpleegkundigen – of – bij gebrek aan indicatie van CIZ aan huisartsen cq hun doktersassistente

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.