Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Bethesda over op epd van quCare

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen is vandaag live gegaan met xCare van quCare (voorheen McKesson). Het ziekenhuis werkte daarvoor met een eigen epd.
Ziekenhuis Bethesda over op epd van quCare
Foto: Silver Spoon/wikipedia

Door de overgang maken nu zowel het Scheper Ziekenhuis, Refaja Ziekenhuis als Bethesda gebruik van de xCare-omgeving van quCare. De ziekenhuizen zijn verenigd in Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM). ‘Met de implementatie van xCare hebben we veel beter grip op het factureringsproces op locatie Bethesda en is een belangrijke voorwaarde ingevuld om op termijn over de drie ziekenhuislocaties heen integraal digitaal te werken’, vertelt Marcel Kuin, bestuurslid ZLM. ‘De volgende stap is één epd en elektronisch verpleegkundigendossier voor alle huizen.’ Bethesda wilde ook over vanwege de onvrede over de werking van het registratie- en declaratiesysteem. Er waren onvoldoende mogelijkheden om de DOT-productie te kunnen factureren.

OK-module

Tegelijkertijd is ook de OK-module van quCare geïmplementeerd. Deze module ging vorige maand al live. De OK-module integreert het basisdossier en het DBC-zorgtraject/DOT. Het verzorgt de operatieplanning vanuit opnameplanning.

Overzicht epd/zis in ziekenhuizen

Benieuwd welk epd/zis wordt gebruikt in de ziekenhuizen?
Bekijk het overzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.