Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis verwijdert onnodig halve long

ASSEN - Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft bij een patiënt onnodig een halve long verwijderd. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag gezegd.

De fout ligt bij de afdeling pathologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die laboratoriumonderzoek doet voor het WZA.

Gegevens verwisseld

Bij het labonderzoek heeft het UMCG gegevens van patiënten verwisseld. Op basis van de verkeerde uitslag besloot het WZA vrijdag te opereren. Toen het WZA en het UMCG de fout constateerden, was het al te laat.

Geen details

Beide ziekenhuizen zeggen de gang van zaken te betreuren. Volgens het WZA is met de patiënt afgesproken geen details over de kwestie los te laten. Het ziekenhuis wil daarom niets kwijt over de soort operatie, het welzijn van de patiënt of over de gevolgen van de operatie.

Intern onderzoek

Het UMCG is een intern onderzoek begonnen naar de fout en heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ingelicht over de situatie. Afhankelijk van het interne onderzoek zal de inspectie besluiten of een eigen onderzoek nodig is.

Beste ziekenhuis

Het Wilhelminaziekenhuis werd eerder deze maand nog uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland door consultancybureau Roland Berger Strategy. (ANP)

Lees ook:

Nachtmerrie: halve long kwijt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.