Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuisbestuurders als Sinterklaas op pad

Zes ziekenhuizen in de regio Rijnmond hebben vandaag hoog bezoek gekregen. In het kader van een actie rondom patiëntveiligheid bezochten zes ziekenhuisbestuurders één van de andere zes ziekenhuizen in Sinterklaaspak.
Ziekenhuisbestuurders als Sinterklaas op pad

Fotobijschrift: Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis op bezoek bij Erasmus MC- Daniel den Hoed waar het OK-team een speciale veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams heeft gevolgd (foto Rick Keus)

Mystery guest

Het Erasmus MC, Sint Franciscus Gasthuis, Oogziekenhuis, Vlietland Ziekenhuis, Van Weel- Bethesda Ziekenhuis en het Havenziekenhuis kregen vandaag om 12 uur een bijzondere mystery guest op bezoek. De veiligheidspiet van ieder ziekenhuis ontving Sinterklaas en gezamenlijk overhandigden zij cadeaus voor bijzondere prestaties op het gebied van patiëntveiligheid of liepen zij een veiligheidsronde. Daarbij leidde de opmerkzaamheid van Sinterklaas tot prikkelende vragen aan de medewerkers bijvoorbeeld over het dragen van de legitimatiebadge en soms werd een ‘zwart pietje’ uitgedeeld.

Sireneactie

Iedere eerste dinsdag van de maand doen de Rijnmondse ziekenhuizen een ‘sireneactie’ voor patiëntveiligheid. Dit houdt in dat veiligheidscoördinators extra acties doen op het gebied van patiëntveiligheid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fries verzorgingshuis op Sinterklaasavond in de kou

Week 48: Sinterklaas

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.