Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuizen Rotterdam tegen concentratie beroertezorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De ziekenhuizen in Rotterdam Rijnmond willen hun beroertezorg vooralsnog niet concentreren. Dat blijkt uit het tegenplan dat de regio maandagavond aan de zorgverzekeraars heeft voorgelegd.
Ziekenhuizen Rotterdam tegen concentratie beroertezorg
Foto: NVN
Premium

Ernst Kuipers, voorzitter van het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goede zaak dat de Rotterdamse ziekenhuizen een onderscheid maken tussen reguliere SeH en superspoedeisende hulp (SseH), het laatste gericht op beroertes, acuut hartfalen en ernstige inwendige bloedingen. En ook goed dat daarvoor een 30-minutennorm gehanteerd wordt.
   Helaas ontbreekt in het artikel een link naar het tegenplan van de ziekenhuizen, dus naar de details blijft het gissen. Maar mochten de zorgverzekeraars en de ziekenhuizen toch niet tot overeenstemming komen, dan is dit wellicht een alternatief plan dat die overeenstemming wel kan bewerkstelligen: http://www.gezondezorg.org/zorgconcentratie. De laatste versie, 4.0, bevat een extra kostenbesparingsoptie: een 7-daagse bedrijfsvoering van de planbare zorg. Hoe dat van invloed is op de (kosten van de) spoedeisende hulp wordt uitgelegd.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.