Ziekenhuizen Rotterdam tegen concentratie beroertezorg

De ziekenhuizen in Rotterdam Rijnmond willen hun beroertezorg vooralsnog niet concentreren. Dat blijkt uit het tegenplan dat de regio maandagavond aan de zorgverzekeraars heeft voorgelegd.
Ziekenhuizen Rotterdam tegen concentratie beroertezorg
Foto: NVN

Ernst Kuipers, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg en bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, licht de standpunten toe.

Beroerte

De discussie over de concentratie van zorg voor mensen met een beroerte is iets vergemakkelijkt doordat neurologen op allerlei plekken grotere maatschappen vormen. Gezamenlijk hebben de neurologen in de regio een plan opgesteld met criteria waaraan beroertezorg moet voldoen. Bepaalde categorieën moeten zeker naar een gespecialiseerd centrum maar het grootste deel van de patiëntengroep hoeft dat niet. Een hard criterium is: zestig procent van deze laatste groep moet binnen dertig minuten trombolyse krijgen. Hiermee zijn de Rijnmondse neurologen strenger dan

1
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.