Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen starten campagne informatiebeveiliging

Ziekenhuisvereniging NVZ start de campagne ‘ZEKER’ over informatiebeveiliging. Ziekenhuizen en categorale instellingen wijzen hiermee hun medewerkers op het belang van informatiebeveiliging. Ook GGZ-instellingen doen dit jaar mee. Medewerkers kunnen een online zelftest doen en tips bekijken voor het veilig omgaan met gevoelige informatie.
slot400.jpg

Margot van der Starre, directeur NVZ: ‘In zorginstellingen worden gevoelige gegevens verwerkt en uitgewisseld. Veilig en verantwoord omgaan met deze gegevens is van groot belang.’ De NVZ-campagne sluit, net als vorig jaar, aan bij de landelijke campagneweken van Alert Online: een initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap (www.alertonline.nl). Thema dit jaar is digitale vaardigheden. De campagne loopt van 3 tot en met 14 oktober 2016. De NVZ haakt aan bij het thema van Alert Online met een zorgbrede campagne. Met ZEKER zetten we in op de vaardigheden van medewerkers met het thema ‘efficiënte en veilige communicatie; hoe voorkom je datalekken?’.

Datalekken
Sinds januari 2016 zijn organisaties verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze meldplicht valt onder de Wet bescherming persoonsgegevens. Het niet (tijdig) melden van een lek kan zorgen voor een flinke bestuurlijke boete oplopend tot 820.000 euro of 10 procent van de jaaromzet. In de campagne worden medewerkers gewezen op de plicht en bij een vermoeden van een datalek deze te melden bij de security officer van de instelling.

Breed draagvlak
Vorig jaar deden er ongeveer vijftig zorginstellingen mee met de NVZ-campagne. Dit jaar doen er ruim tachtig instellingen mee, waaronder een aantal GGZ-instellingen. Pauline Woutersen, projectleider ZEKER: ‘Het is goed te zien dat onze campagne een breed draagvlak kent. Het geeft aan dat veel zorginstellingen informatiebeveiliging hoog op de agenda hebben staan.’ Doe hier de zelftest

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.