Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen verzwijgen medische missers

AMSTERDAM - Tientallen ziekenhuizen verstrekken onvolledige gegevens over de registratie van medische fouten aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Zij zijn te rooskleurig over de aanpak van missers. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Elk jaar overlijden ongeveer drieduizend mensen door medische fouten. Ziekenhuizen zijn verplicht die informatie te verstrekken aan de inspectie, maar vaak besluiten ziekenhuizen de missers intern bij te houden en niet te melden aan de IGZ. Registratie is nodig zodat medici kunnen leren van elkaars fouten. Structurele problemen blijven verborgen door een te positieve voorstelling van zaken verborgen, aldus het AD

Maaslandziekenhuis

Het Maaslandziekenhuis in Sittard maakt het helemaal bont. Daar worden volgens het AD de fouten genoteerd in een systeem dat alleen is bedoeld om bij te houden hoeveel patiënten worden behandeld. De directie van het ziekenhuis zegt tegen een verslaggever van de krant dat er geen alternatief voor handen is. (AD)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.