Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ziekenhuizen zoeken massaal nieuw epd/ZIS

Circa veertig procent van de ziekenhuizen heeft plannen om over te stappen op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Dat blijkt uit vernieuwde raming door M&I/Partners in Zorgvisie ict magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ziekenhuizen zoeken massaal nieuw epd/ZIS
Foto: ANP - Roos Koole

Alle ziekenhuizen in Nederland investeren momenteel op een of andere wijze in hun epd/ZIS-systeem. In 2013 kozen zeven ziekenhuizen voor een nieuw epd/ZIS. Daarnaast zijn nog eens veertien ziekenhuizen een zoektocht gestart. De verwachting is dat ruim vijfiten ziekenhuizen binnen korte tijd een dergelijk traject starten, zo stellen de auteurs Astrid Egbertzen en Patrick van Eekeren.

Verliezer

Grote verliezer lijkt CSC-iSOFT. Onlangs zijn VUmc, AMC, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis, UMC Groningen en Erasmus MC afgestapt van CSC-iSOFT. Ook de resterende elf ziekenhuizen die nu nog werken met CSC-iSOFT zijn op dit moment allemaal bezig met de selectie van of zich aan

0
75

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.