Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN publiceert Handboek DOT Controleregels

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft namens de zorgverzekeraars het Handboek DOT Controleregels gepubliceerd. In het handboek staan de controleregels die gelden bij controle van de declaraties van medisch specialistische zorg.
ZN publiceert Handboek DOT Controleregels

Het handboek bevat de controles op declaraties van zorgaanbieders die uitgevoerd worden door de Dot Controle Module (DCM). De DCM controleert alle declaraties voor medisch specialistische zorg (MSZ) op de NZa regelgeving en zorgt voor uniforme controles, die alle zorgverzekeraars hanteren.

Afgestemd met zorgaanbieders

De controleregels van het handboek zijn afgestemd met zorgaanbieders via de landelijke werkgroep controle MSZ. Die bestaat uit vertegenwoordigers van ziekenhuizen, zorgverzekeraars, NVZ, NFU, ZKN, OMS, ZN en CHS. Op korte termijn gaan zorgverzekeraars de controles zoals opgenomen in dit handboek uitrollen. Daarnaast bekijken ze of er nog aanvullende en nieuwe controleregels moeten komen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.